Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 3,5 kg
mięso wieprzowe bez kości 60 dag
kiełbasa wiejska 40 dag
grzyby suszone 25 dag
boczek wędzony 60 dag
koncentrat pomidorow 5 łyzek
ziele angielskie 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
ketchup 2 łyżki
powidła śliwkowe 2,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kroki postępowania

1
Kapsutę jeżeli jest zbyt kwaśna płuczemy, siekamy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą aż będzie ją zakrywała w pełni.
Krok 1 - Bigos foto
2
następnie dodajemy pokrojone mieso i gotujemy ok jednej godziny pod przykryciem. Dodając liść laurowy, ziele angielskie . Grzybki namoczone w wodzie przez 5 godzin albo skręcamy przez maszynkę ( ugotowae) albo dodajemy do kapusty.Za Dodajemy ketchup, powidła śliwkoe, ewentualne mozemy dodac jeszcze 2 łyżki musztardy.Gotujemy ok 2-3 godzin jeszcze, Cebulę , obraną i zeszkloną na tłuszczu na patelni dodajemy do reszty.
Krok 2 - Bigos foto
3
Pod koniec dodajemy nasza cebulę, doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Bigos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 04.04.2013 20:45
lubie najbardziej
mic 02.03.2013 20:24
bardzo lubie chociaz czesto nie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak