Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony do pasztecików

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 40 dag
seler 1/2
marchewka 3
czosnek ząbki 1
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
buraki czerwone 1,5 kg
zakwas buraczany 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony do pasztecików

Kroki postępowania

1
Żeberka wieprzowe oraz warzywa zalewamy zimną wodą. Solimy do smaku.
Krok 1 - Barszcz czerwony do pasztecików foto
2
Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 50 minut. Gdy warzywa będą miękkie wyjmujemy je.
Krok 2 - Barszcz czerwony do pasztecików foto
3
Dodajemy obrane buraczki czerwone. Gotujemy je w wywarze około 60 minut.
Krok 3 - Barszcz czerwony do pasztecików foto
4
Po tym czasie buraki wyjmujemy, a do garnka wędruje drobno posiekany czosnek, pieprz, liść laurowy oraz majeranek. Mieszamy i gotujemy 10 minut.
Krok 4 - Barszcz czerwony do pasztecików foto
5
Do gorącego wywaru wlewamy jeszcze zakwas (ja dodałem ten zrobiony wg przepisu „http://www.doradcasmaku.pl/przepis/261769/zakwas-z-burakow-czerwonych.html”)
Krok 5 - Barszcz czerwony do pasztecików foto
6
Mieszamy i gotowe. Idealny barszczyk do popicia w towarzystwie pasztecików. Smacznego.
Krok 6 - Barszcz czerwony do pasztecików foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 01.01.2013 22:34
barszcz tu, barszcz tam. Ileś ty go narobił?:P
Sroczka 01.01.2013 21:51
Nie ma to jak dobrze przygotowany domowy barszczyk.
Katarzyna/kate1980 01.01.2013 21:34
super
Beatris 01.01.2013 21:26
Doskonały - po prostu. Nic dodać, nic ująć.
Piotr-21 01.01.2013 19:00
dobry
Barbara/zuza22_85 01.01.2013 18:46
pyszny
Bogusiaz 01.01.2013 18:40
pycha
Patrycja25 01.01.2013 18:39
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak