Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata musztardowo-miodowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet winny 1 łyżka
Musztarda delikatesowa Prymat 2,5 łyżki
miód 1 łyżka
czosnek 3-4 ząbki
pierś z kurczaka 0,5 kg
sól do smaku
oliwa 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata musztardowo-miodowa

Do miski wlać oliwę, dodać miód, musztardę oraz ocet. Następnie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, posolić i zanurzyć w marynacie. Całość włożyć na noc do lodówki. Smażyć na oleju na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 06.07.2013 00:00
ciekawy pomysł na marynatę:-)
Alex_M 24.05.2013 11:41
fajna marynata :)
Joanna23 12.04.2013 20:01
ciekawy pomysł
kuklik 14.03.2013 19:24
fajne mięsko z tego wychodzi
jozefinach 28.02.2013 09:54
Bardzo ciekawy pomysł.
fotoviderek 14.02.2013 10:12
Dobra marynata :)
Ewa6274879 01.02.2013 23:48
i słodko i ostro - super!
ankaryba 28.01.2013 12:27
fajne :-)
gosia56 19.01.2013 20:40
ciekawe
Dorian 13.01.2013 20:16
ekstra
kate.500 10.01.2013 20:25
super
caralajna 07.01.2013 08:33
słodko pikantna, fajna
cooleczka 05.01.2013 15:57
ostatnio robilam podobną do szynki w chlebie
MAR3STA 05.01.2013 15:04
fajna marynata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak