Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
kiełbasa 25 dag
pieczarki 20 dag
ogórki konserwowe 5 szt
cebula 1 szt
bulion warzywny 1/2 szklanki
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z pieczarkami

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z posiekaną cebulką. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem . Układamy warstwę ryżu następnie kładziemy pokrojone pieczarki ,podsmażoną kiełbaskę i znów ryż. Następnie pokrojone ogórki. Układamy warstwy do wyczerpania składników. Do 1/2 szklanki bulionu dodajemy ketchup i starty ser mieszamy i wylewamy na zapiekankę. Wstawiamy do piekarnika na ok 20 min . Podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 05.01.2013 18:01
fajna
iwa643 05.01.2013 14:34
dziękuję
nogawkuchni 05.01.2013 14:30
Uwielbiam zapiekanki, zarówno ryżowe, jak i makaronowe, szybciutko się je robi, a jednocześnie umożliwiają ciekawe komponowanie różnych składników smacznie doprawionych, Twoja wygląda bardzo apetycznie, same pyszności poukrywane są w tej zapiekance, na pewno przepyszna.
iwa643 05.01.2013 14:22
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak