Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona gruszka z żurawiną i migdałami

mm
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1 sztuka
konfitura żurawinowa
migdały 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona gruszka z żurawiną i migdałami

Nastawić piekarnik na 180 stopni.
Gruszkę umyć, przekroić na pół; za pomocą łyżki wydrążyć gniazda.
Powstały 'otwór' wypełnić konfiturą z żurawiny. Posypać migdałami.
Wstawić do piekarnika na ok.20 minut. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 03.01.2013 22:09
fajny, lekki deser
Cynamonka 03.01.2013 21:39
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak