Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kebab chi chi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
marchweka 1 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
mąka 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
chili do smaku
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kebab chi chi

to pyszne danie można przygotować w piekarniku, albo na grillu
zachwyca swoim smakiem i nietypowym dla polskiej kuchni wyglądem

warzywa zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulkę posiekaj bardzo drobno
podduś i na koniec podsmaż je na patelni
gdy ostygną dodaj do mielonego mięsa
dopraw solą, pieprzem, paprykami i czosnkiem
jeśli będzie miało już lepką konsystencję to nie dokładaj jajka, ja nie dodaję
formuj podłużne kotleciki i obtaczaj w mące
ponadziewaj na szaszłykowe patyczki i piecz w wysokiej temperaturze( na grillu)

patyczki dobrze jest namoczyć wcześniej w wodzie (ok.1h) nie będą się przypalać


kebab chi chi można podawać z dipami jogurtowymi
ale to już pozostawiam waszej wyobraźni
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 20.06.2015 22:35
smakowity kebab
ao_12 30.01.2014 20:15
ciekawe danie,muszę wypróbować
InDaMiętekKitchen 04.01.2013 08:42
pomysł ten pojawił się na moim stole, gdyż muszę przemycać warzywa w każdym daniu ;)
KasiaK90 03.01.2013 12:22
super pomysł
kasienka23 03.01.2013 11:25
ciekawe danie
babajaga1969 03.01.2013 11:11
pyszny, już bym skosztowała cały kawałek :))
InDaMiętekKitchen 03.01.2013 10:54
świetnie te warzywa nadają smak i wilgotność mięsku
kupiska 03.01.2013 10:51
fajna nazwa :)
Magda24 03.01.2013 10:45
mniam, kuszący :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak