Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe ze szpinakiem i fetą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
szpinak mrożony 450 gr
feta 200 gr
masło 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panieru
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe ze szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na plastry ( ok. 10 szt.) rozbić cienko i przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 1 - Roladki schabowe ze szpinakiem i fetą foto
2
Rozmrożony szpinak podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i bazylię. Tak przygotowany szpinak rozsmarować na każym schabie na to ulożyć pokrojoną w kostkę fetę. Zwinąć roladki, opanierować w roztrzepanym jajku a następnie w bulce tartej.
Krok 2 - Roladki schabowe ze szpinakiem i fetą foto
3
Tak przygotowane roladki smażyć na rumiano z wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Roladki schabowe ze szpinakiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

juuusta 31.08.2013 21:24
super jedzonko
magduś83 28.12.2012 00:36
jak najbardziej ta mozarelle, ja też kupilam bo nie moglam się zdecydować, ale w koncu zrobiłam jak w przepisie, następnym razem zrobie inaczej :)
Mysiunia 27.12.2012 08:26
kuszą mnie i to bardzo :) zwłaszcza ten szpinak:)Za fetą nie przepadam, ale kocham mozarelle i bym ją zastąpiła:) super mięsko do obiadu:)
Botwinka 26.12.2012 20:24
super
Pietruszka 26.12.2012 17:01
smacznie wyglądają
Poison1988 26.12.2012 16:39
wyśmienite połączenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak