Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
kasza jęczmienna 3 szk
pieczarki 0,5 kg
jajko 1 szt
cebula 2 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą i pieczarkami

Z kapusty wykroić głąb i sparzyć. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju, dodać pokrojone w drobną kostkę pieczarki. Dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać ugotowaną kaszę, jajko oraz przyprawy. Wymieszać i dusić na małym ogniu. Farsz nakładać na liście kapusty i zawijać. Uformowane gołąbki przełożyć do brytfanny. Dusić w temp. 180 stopni do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 01.03.2014 09:07
świetne,takiej wersji jeszcze nie robiłam:)
caralajna 15.07.2013 07:51
lubię wegetariańskie gołąbki
Grazyna0211 01.07.2013 19:44
smaczne bardzo
Granita 30.05.2013 08:56
z kasza to ja lubię najbardziej
Wafelek2601 03.02.2013 09:39
Przepyszne te gołąbki
MAR3STA 26.12.2012 11:11
w wigilijny wieczór smakowały nadzwyczajnie, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak