Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA Z INDYKA Z PIECZARKAMI I SEREM

4.0
(21)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Przepis na roladę z indyka nadziewaną pieczarkami i żółtym serem.

Składniki:

filet z indyka 0,5 kg
pieczarki 150 g
ser żółty 100 g
sól i pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
mąka 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA Z INDYKA Z PIECZARKAMI I SEREM

Kroki postępowania

1

Przesmażyć pieczarki na patelni i doprawić solą i pieprzem.
Zetrzeć ser żółty.
Filet z indyka umyć, osuszyć i rozbić bardzo cienko.
Przyprawić mięso solą i pieprzem

Krok 1 - ROLADA Z INDYKA Z PIECZARKAMI I SEREM foto
2

Ostudzony farsz wymieszać z jajkiem. Ułożyć na mięsie, i zwinąć w roladkę. Roladkę obtoczyć w mące.
Podpiec z każdej strony ma patelni.

Krok 2 - ROLADA Z INDYKA Z PIECZARKAMI I SEREM foto
3
Wstawić mięsko do naczynia żaroodpornego i piec około 40 minut w piekarniku w 180 stopniach.
Krok 3 - ROLADA Z INDYKA Z PIECZARKAMI I SEREM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.09.2013 10:54
na pewno pycha !!!!
Dorian 07.07.2013 19:15
pyszna rolada
sunnymood 26.04.2013 15:38
rewelacyjna:)
Goya 14.02.2013 12:56
mniam
Magdalena1110 05.02.2013 17:53
robię podobnie
Magdalena1110 05.02.2013 17:53
robię podobnie
radosna29 16.01.2013 19:51
pychotka naprawde
jozefinach 03.01.2013 14:09
Zjadłabym taką porcyjkę.
malaczarna23 25.12.2012 18:59
uwielbiam
Katarzyna59 25.12.2012 16:47
fajna
wyattearp 25.12.2012 12:53
super
kasiaw 25.12.2012 12:08
lubię takie jedzonko
gosia56 25.12.2012 11:39
napewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak