Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z bazylią i oliwą czosnkową

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1/2 kg
szczypiorek
oliwa 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny
cukier duża szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z bazylią i oliwą czosnkową

Pomidory pokroić w kostkę.
Posiekać szczypiorek i oberwać listki z bazylii - można je pokroić w paseczki.
Składniki wymieszać, posolić, posłodzić i doprawić pieprzem.
Wycisnąć ząbek czosnku i wymieszać z oliwą oraz odrobiną soku z cytryny - polać pomidory i ponownie wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bestia1155
bestia1155 20.10.2015 20:36
zdrowe sałaty
Habibi 24.12.2012 14:24
Za to lubię lato :)
Monika58 24.12.2012 13:46
uwielbiam :)
parysek10 24.12.2012 11:37
coś wspaniałego
Sylwia56
Sylwia56 24.12.2012 10:38
super
cukiereczek 24.12.2012 08:17
apetyczne
Simeo 24.12.2012 08:01
smacznie
Konczi 24.12.2012 05:49
ale wiosną mi powiało
pajbek 24.12.2012 00:21
super :-)
gosia561 24.12.2012 00:18
prosty i doskonały dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak