Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe z niespodzianką w sosie własnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg pieczeniowej
ogórek kiszony 2 sztuki
papryka konserwowa 2 sztuki
grzyby leśne 2 średnie prawdziwki
cebula 1 średnia
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól
mąka pszenna
bulion wołowy 1,5 szklanki
tymianek świeży
ser gouda 8 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe z niespodzianką w sosie własnym

Wołowinę pociąć w plastry (około 8), cienko rozbić, posolić popieprzyć, włożyć na środek ćwiartkę ogórka przekrojonego wzdłuż, kawałek papryki konserwowej i posypać łyżeczką startego sera. Zwinąć w rulonik i sczepić wykałaczką, obtoczyć w mące.
Na głębokiej i dużej patelni rozgrzać oliwę i włożyć do niej roladki, chwilkę podsmażać, zdjąć z oleju i na ten sam tłuszcz dodać czosnek cienko posiekany i cebulkę również posiekaną w drobniutką kostkę, lekko podsmażyć i zalać bulionem, dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem, włożyć mięso i świeży tymianek, dusić pod przykryciem przez około 40min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 06.03.2013 19:57
fajny pomysł
Stenka 13.02.2013 16:15
moje ulubione
cooleczka 29.01.2013 16:45
smakowite
jozefinach 31.12.2012 13:50
Moja babcia takie robiła.
adelajda 23.12.2012 18:09
bardzo lubię takie roladki !
IwonaKa 23.12.2012 18:06
to coś dla mnie,smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak