Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche orzechowe paluszki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
masło 160 g
żółtko jajek 1 sztuka
cukier puder 50 g
czekolada gorzka do dekoracji
migdały mielone do dekoracji
orzechy włoskie 100 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche orzechowe paluszki

Wszystko zagnieść, uformować paluszki, każdy koniec ściąć nożem na skos, piec na zloty kolor ok. 15 minut. Wystudzić, udekorować gorzką czekoladą i obtoczyć w mielonych migdałach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 30.09.2013 15:24
pyszne:) W sam raz do pochrupania;)
Adam/ZUB3R 07.06.2013 22:51
smaczne ciastka
Kolorowa 02.06.2013 19:27
Ale fajne, do księgi !
sara1 30.01.2013 07:52
świetne i apetyczne słodkości
RenataZ-et 14.01.2013 20:01
Przepyszne ciasteczka-idealne do popołudniowej kawki
Renata22 03.01.2013 20:11
bardzo ciekawy pomysł ;)
mysza75 25.12.2012 13:38
Mam ochotę je zjeść, takie pyszne te paluszki :-)
pajbek 23.12.2012 23:31
Super :-)
AURELKA 23.12.2012 16:04
pycha lubie takie
miroslawa 23.12.2012 14:11
są naprawdę bardzo kruche
nogawkuchni 23.12.2012 13:47
Świetne, bardzo apetyczne, na pewno pyszne w smaku, ciekawy przepis, muszę wypróbować, lubię ciasteczka z dodatkiem orzechów i czekolady - gorzkiej w szczególności.
Pietruszka 23.12.2012 10:49
smaczne
Rafał10 23.12.2012 10:20
super przepisik :)
misia53 23.12.2012 10:15
fajne
Beata61 23.12.2012 09:47
lubię ciastka z dużą ilością bakalii, mniam...
Monika-twin 23.12.2012 08:48
wow,ciekawe
Krzysztof15 23.12.2012 08:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak