Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe malibu.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 g
spirytus 0,5 litra
mleko skondensowane 1 puszka
mleko skondensowane niesłodzon 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe malibu.

Jak zobaczyłam ten przepis na blogu http://www.kuchniaaleex.blogspot.com to od razu wiedziałam, że muszę go zrobić, samodzielnie wypróbować.

Wykonanie:

Zalać wiórki spirytusem i odstawić do lodówki. Ja zalałam w dwóch słoikach, nie miałam akurat dostępnego naczynia, w którym mogłabym zrobić całość, więc rozdzieliłam na dwa słoiki – w każdy słoik wsypałam paczkę wiórków i zalałam 250 ml spirytusu. Stało w lodówce ponad 2 dni.
Po tym czasie odcedziłam wiórki przez sitko, wiórki sobie zachowałam, może się jeszcze w przyszłości do czegoś przydadzą.
Mikserem zmieszałam oba mleka skondensowane. Podczas miksowania w międzyczasie dolewałam spirytusowo – kokosowy płyn.
Powstały trunek przelałam do butelek i wygospodarowałam im stosowne miejsce w lodówce, gdzie będą przebywały. Wyszło mi około 1 litra i 250ml alkoholu.
Można sączyć go w kieliszku, jest smaczny i przyjemnie kokosowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.03.2013 23:13
ale pyszności tutaj :)
ONY_za_kare 30.01.2013 12:02
Domowe najlepsze :) przynajmniej wiesz co pijesz... moja żona czasami robi :)
Kate131 11.01.2013 09:34
pycha
Alex_M 05.01.2013 13:40
tez robilam! pyszne to jest
artur7 31.12.2012 14:58
fajny pomysł
Magda24 31.12.2012 14:51
robiłam raz taki trunek - jest pyszny
eMMe 31.12.2012 14:46
Pychotka:)
Monika111 31.12.2012 14:32
Pyszności akurat na dzisiejszy wieczór :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak