Przepis i sposób przygotowania na: Domowe malibu.
Wykonanie:
Zalać wiórki spirytusem i odstawić do lodówki. Ja zalałam w dwóch słoikach, nie miałam akurat dostępnego naczynia, w którym mogłabym zrobić całość, więc rozdzieliłam na dwa słoiki – w każdy słoik wsypałam paczkę wiórków i zalałam 250 ml spirytusu. Stało w lodówce ponad 2 dni.
Po tym czasie odcedziłam wiórki przez sitko, wiórki sobie zachowałam, może się jeszcze w przyszłości do czegoś przydadzą.
Mikserem zmieszałam oba mleka skondensowane. Podczas miksowania w międzyczasie dolewałam spirytusowo – kokosowy płyn.
Powstały trunek przelałam do butelek i wygospodarowałam im stosowne miejsce w lodówce, gdzie będą przebywały. Wyszło mi około 1 litra i 250ml alkoholu.
Można sączyć go w kieliszku, jest smaczny i przyjemnie kokosowy.