Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na wywarze warzywnym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
cebula 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
por 1/2 sztuki
marchew 2 sztuki
sól do smaku
ocet 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na wywarze warzywnym

Kroki postępowania

1
Buraki, cebulę, seler, pietruszkę, marchewki, por i czosnek obrać, umyć, zalać 1,5 litra wody. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać ocet.
Krok 1 - Barszcz czerwony na wywarze warzywnym foto
2
Kiedy warzywa będą miękkie przyprawić do smaku solą, kucharkiem i pieprzem. Wyjąć warzywa.
Krok 2 - Barszcz czerwony na wywarze warzywnym foto
3
Barszcz podawać z uszkami lub krokietem.
Krok 3 - Barszcz czerwony na wywarze warzywnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 01.02.2014 09:34
smaczny barszczyk
Alex_M 19.12.2013 10:42
smaczny barszczyk :)
IlonaAlbertos 03.02.2013 22:08
Bardzo lubię taki barszczyk.
romanrafal
romanrafal 01.02.2013 08:40
pyszny
caralajna 04.01.2013 09:23
piękny kolor i świetny smak
MAR3STA 31.12.2012 18:26
świetny barszczyk
Krystyna32 31.12.2012 05:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak