Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp zapiekany z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
sok z cytryny
sól
natka pietruszki 2 łyżki
karp 1 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Karp zapiekany z pieczarkami

Karpia delikatnie skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć w nim karpia oraz pieczarki. Zapiekać w temp. 180 stopni przez ok. 30 min. Przed końcem zapiekania posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 15.04.2014 20:24
apetyczny karpik
Ola1young 14.12.2013 14:19
coś pysznego dla mojej babci
caralajna 15.07.2013 07:50
apetyczny.
Wafelek2601 02.02.2013 10:13
Wygląda przepysznie
Izabela/bella81 20.01.2013 11:57
bardzo lubię karpia z pieczarkami
teresa18 11.01.2013 19:35
ciekawa odmiana dla tej rybki
alaaa 30.12.2012 16:20
fajny po świąteczny pomysł na karpia
olkaaa 30.12.2012 11:24
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak