Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstwowe ciasto na herbatnikach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 90 szt
mleko słodzone toffi 1 puszka
krem do karpatki 1 op
mleko 400 ml
galaretki owocowe 2 szt
śmietanka tortowa 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyzka
czekolada gorzka 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowe ciasto na herbatnikach

Kroki postępowania

1
Przepis na dużą blachę. Krem do karpatki miksujemy z mlekiem. Galaretki rozpuszczamy w ok 400 ml gorącej wody i studzimy. Ubijamy śmietanę i mieszamy z przestudzoną galaretką oraz żelatyną. Na dnie blachy układamy warstwę herbatników.
Krok 1 - Warstwowe ciasto na herbatnikach foto
2
Na ciastka wykładamy cały krem do karpatki i równo rozprowadzamy. Krem przykrywamy drugą warstwą herbatników.
Krok 2 - Warstwowe ciasto na herbatnikach foto
3
Kolejną warstwę stanowi mleko o smaku toffi z puszki, a na nie znowu warstwa herbatników.
Krok 3 - Warstwowe ciasto na herbatnikach foto
4
Ostatnią warstwę stanowi masa galaretkowa.
Krok 4 - Warstwowe ciasto na herbatnikach foto
5
Tak przygotowane ciasto posypujemy startą na drobnejtarce gorzką czekoladą. Ciasto przechowujemy w lodówce.
Krok 5 - Warstwowe ciasto na herbatnikach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 23.01.2013 23:24
pycha
Magula 30.12.2012 21:56
Polecam
ewasylwia 30.12.2012 13:26
uwielbiam takie ciasta
monisia1977 30.12.2012 08:00
dobre
Konczi 30.12.2012 07:23
ładnie wygląda :)
Klausia 30.12.2012 00:16
Szybkie i smaczne :) Lubię takie przepisy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak