Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka porowa z pieczarkami i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2 szt
papryka żółta 1 szt
kiełki rzodkiewki
pieczarki marynowane 1/2 słoika
cebula 1 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka porowa z pieczarkami i papryką

Por myjemy i kroimy w plasterki solimy i mieszamy ręką żeby kółka zmiękły i rozdwoiły się .
Paprykę żółtą myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki. Cebule siekamy drobno. Pieczarki marynowane odcedzamy z zalewy i kroimy w plasterki. Dodajemy garść kiełków z rzodkiewki. Wszystkie składniki mieszamy razem . Dodajemy olej sól,pieprz do smaku . Na koniec kropimy sokiem z limonki i jeszcze raz mieszamy . Odstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 31.12.2012 13:13
bardzo lubię
Katarzyna/kate1980 28.12.2012 20:34
świetna
Monika58 28.12.2012 11:41
dobra
Sylwia26 28.12.2012 10:01
ale smakołyki
Monika111 28.12.2012 09:42
Fajnie wygląda :)
miroslawa 28.12.2012 08:47
fantastyczna, kolorowa, zdrowa
iwa643 28.12.2012 08:40
Lekkie dietetyczne smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak