Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt na tort

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt na tort

Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy do piany żółtka i cukier - ubijamy na jednolitą, puszystą masę. Następnie wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość mieszamy. Tortownicę smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą i wylewamy ciasto. Pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.09.2013 09:17
super biszkopcik
babi17 27.01.2013 16:04
śliczny biszkopcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak