Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka lekka zupa jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
kalafior 10 różyczek
brokuł 6 różyczek
seler kawałeczek
zielona fasolka szparagowa 8 strączków
ziemniak 1 szt
pieprz
rosół warzywny 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka lekka zupa jarzynowa

Bulion warzywny należy przelać do średniego garnka i doprowadzić do zagotowania. Wszystkie warzywa myjemy pod zimną wodą, ziemniaka, marchew i pietruszkę oraz seler obieramy, płuczemy i kroimy w małą kosteczkę. Następnie należy rozdzielić różyczki kalafiora na pojedyncze łodyżki, a fasolkę szparagową kroimy na 1,5cm kawałki. Wszystkie warzywka wrzucamy do gotującego się bulionu i gotujemy pod przykryciem przez około 20-25 minut aby warzywka były półtwarde - podajemy na gorąco - doprawiamy pieprzem, można dodać łyżkę jogurtu naturalnego. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 16.12.2012 11:39
Lubię takie proste, jarzynowe zupki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak