Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
włoszczyzna 1 szt
flaki krojone 1 kg
Imbir mielony Prymat
majeranek
pieprz
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki

Gotujemy rosół. Wyjmujemy warzywa. Zamrożone flaki wrzucamy do garnka z zimną wodą, obgotowujemy je bez przykrycia 3 razy około 10 min. Wrzucam odcedzone flaki do rosołu, dodajemy szczyptę imbiru, przyprawę do flaków i gotujemy około 30 min. Gdy flaki są już miękkie robimy zasmażkę z mąki i bułki tartej i masła i zagęszczamy nią flaki.Przyprawiamy solą, pieprzem, ścieramy na tarce trochę marchewki z rosołu, na koniec sypiemy majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 16.12.2012 17:59
mniam
ziutula
ziutula 16.12.2012 16:21
flaki lubię
halina17 16.12.2012 15:56
Uwielbiam flaki , pierwszy raz spotykam się z zasmażką z bułką tartą.
Konczi 16.12.2012 11:27
wyglądają cudnie a pewnie jeszcze lepiej smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak