Przepis i sposób przygotowania na: Rudolf czerwononosy
300ml śmietanki 30%,
2 łyżki cukru pudru,
125g serka mascarpone,
2 krople olejku waniliowego,
20 precelków,
20 białych okrągłych draży,
10 czerwonych płaskich drażetek- lentilek,
4 koski stopionej gorzkiej czekolady.
1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku. Wlać olejek. Następnie dodawać zmieszane: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, wyłuskane ziarenka kardamonu szczyptę soli na przemian z mlekiem. Ciasto nakładać do foremek na muffinki do 3/4 wys. Piec ok. 20-25min w temp. 170st. Ostudzić.
2. Śmietankę ubić z pudrem, dodać serek i olejek. Dokładnie wymieszać. Za pomocą szprycy nakładać na babeczki. Z precelków zrobić uszy, z czerwonych drażetek nos, zaś z białych drażetek oczy, a ze stopionej czekolady namalować źrenice.