Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera i kapusty pekińskiej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 25 dag
kapusta pekińska 15 dag
jabłko 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
marchewka 1 szt
por mały 1 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera i kapusty pekińskiej

Por pokroić w pół-krążki, sparzyć wrzącą wodą, ostudzić, odcisnąć. Kapustę pekińską drobno poszatkować. Jabłko, marchewkę i seler obrać. Z jabłka usunąć gniazda nasienne i razem z selerem i marchewką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte jabłko i seler skropić sokiem z cytryny. Ogórka pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z musztardą, odrobiną cukru, pieprzu i soli, połączyć z przygotowanymi warzywami, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.08.2013 11:14
Apetyczna.
Katarzyna/kate1980 14.12.2012 23:13
super
caralajna 14.12.2012 10:40
smaczna
gosia56 14.12.2012 10:27
napewno pyszna .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak