Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapustą pekińską i mleczkiem kokosowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 20 dag
sok marchewkowy 2 szkl.
sok jabłkowy 1 szkl.
mleczko kokosowe 400 ml
papryczka chili 1 szt.
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
pieprz i sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapustą pekińską i mleczkiem kokosowym

Kapustę pekińską drobno pokroić,podsmażyć na łyżce oliwy.W garnku rozgrzać dwie łyżki masła,wsypać mąkę,usmażyć na złoty kolor.Wlać soki i mleczko kokosowe.Zagotować,cały czas mieszając.Papryczkę chili przekroić,usunąć nasiona i drobno pokroić.Dodać do zupy razem z podsmażoną kapustą.Gotować kilka minut.Doprawić solą i pieprzem.Podawać np.z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 13.12.2012 11:56
Takiej jeszcze nie jadłam. Musi być pyszna :-)
dianix 12.12.2012 21:13
zupełnie nowa zupa
SmakChwili 12.12.2012 21:03
bardzo ciekawa zupka.. z kapustą pekińską zupy jeszcze nie jadlam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak