Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puree z zielonego groszku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony groszek 600 g
oliwa 2 łyżki
szalotka 2 szt
kwaśna śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: puree z zielonego groszku

Do garnka wlewamy oliwę. Na gorącą oliwę wrzucamy posiekane w drobną kostkę szalotki, chwilę dusimy, następnie dodajemy mrożony groszek, podlewamy niewielką ilością wody i dodajemy łyżkę kucharka.Po około 5-8 minutach wszystko miksujemy blenderem, dodajemy śmietanę doprawiamy do smaku gałką i pieprzem i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 23.02.2013 15:52
wspaniałe
Krystyna32 28.12.2012 07:46
fajne
kuklik 26.12.2012 19:12
no kolor super
owca441 23.12.2012 20:47
mniam piękny kolor
mic 22.12.2012 19:53
pomysłowe
kupiska 22.12.2012 19:22
Ciekawe,nigdy nie jadłam
Sylwia26 22.12.2012 19:18
muszę wypróbować :)
halina55 22.12.2012 18:48
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak