Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z szpinakiem i soczewicą z patelni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron razowy 1/2 opakowania
szpinak 1 garść
czosnek 2 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat
przyprawa w płynie
olej rzepakowy
cebula 1 szt
szynka 10 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
soczewica konserwowa 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z szpinakiem i soczewicą z patelni

Szpinak świeży myjemy osuszamy i kroimy . Makaron gotujemy według przepisu w lekko osolonej wodzie .Po ugotowaniu odcedzamy. Cebule siekamy ,czosnek wyciskamy przez praskę . Szynkę kroimy w plasterki następnie w paseczki. Na patelni na leju rzepakowym podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojony szpinak i wyciśnięty czosnek . Smażymy chwilę , dodajemy odsączoną soczewicę i pokrojona szynkę . Mieszamy . Dodajemy odcedzony makaron . Mieszamy razem ,doprawiamy sola pieprzem i przyprawa w płynie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 21.12.2012 23:53
mniam
nogawkuchni 21.12.2012 09:57
Pyszne, bardzo smaczny, ciekawy i pożywny obiadek, bardzo lubię i szpinak i makaron, a szpinaku w zestawieniu z soczewicą jeszcze nie jadłam, ale musi być bardzo dobry.
artur7 21.12.2012 09:19
rewelacją
iwa643 21.12.2012 08:12
Zdrowe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak