Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki do barszczu z ciasta francuskiego

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 op
kapusta kiszona 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki do barszczu z ciasta francuskiego

Kapustę kiszoną zagotować do miękkości, odcedzić i posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać kapustę kiszoną i razem smażyć ok. 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować. Odciąć większy pasek. Nałożyć farsz, zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze kawałki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 13.03.2013 18:13
aż zgłodniałam.... :P)
kuklik 15.01.2013 19:31
pyszne
alaaa 01.01.2013 18:23
smacznie i szybko
Wafelek2601 01.01.2013 00:55
Wyglądają przepysznie
olkaaa 31.12.2012 08:31
uwielbiam takie
MAR3STA 29.12.2012 15:35
pięknie przyrumienione
miroslawa 21.12.2012 05:50
fantastyczne, ale bym zjadła
halina17 20.12.2012 17:18
Smaczne paszteciki.
Paolcia 20.12.2012 11:16
mmmmmmmmmm pyszność :)
fijolek91 20.12.2012 11:08
mniam
Mati3 20.12.2012 10:53
pyszności:)
Justyna28 20.12.2012 10:45
świetne:)
ewka1978 20.12.2012 10:27
bardzo fajny pomysł
artur7 20.12.2012 09:51
smaczne
joanna43 20.12.2012 09:44
szybkie do przygotowania
Sylwia56
Sylwia56 20.12.2012 09:41
pyszne
cukiereczek 20.12.2012 09:13
lubię
Rafał10 20.12.2012 09:01
co racja to racja, do barszczyku są idealne :)
Botwinka 20.12.2012 08:54
smaczne
Monika111 20.12.2012 08:34
Lubie takie :)
Renataj 20.12.2012 08:21
Apetycznie się prezentują - robię podobnie.
kate.500 20.12.2012 08:10
pysznie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak