Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy łosoś z piekarnika

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 1 sztuka 0,8kg
cebula 1 sztuka
czosnek 5 ząbków
pomidor 1 sztuka
oliwa 8 łyżek
Pieprz czarny Prymat w młynku
cytrynka 0,5 sztuki
pesto 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy łosoś z piekarnika

Łososia oskrobać z łusek, osuszyć, od strony skóry ponacinać nożem, skropić cytryną, obsypać solą i pieprzem. Blaszkę polać oliwą i położyć łososia skórą do dołu. Z wierzch również doprawić solą, pieprzem i cytryną. Pomidora pokroić w 8-ki, cebulę w talarki, czosnek cały z łupinkami lekko rozgnieść i obłożyć do około łososia. Pesto rozrobić z 2 łyżkami wody i polać po łososiu.
Piec w nagrzanym piekarniku do 160 stopni przez około 30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 03.03.2013 19:54
Doskonale przygotowana rybka.
Klausia 01.02.2013 16:04
to jest naprawdę smaczne :) satysfakcja gwarantowana :)
Mariusz10 30.12.2012 10:24
przepyszny
Kulinarna Ja 19.12.2012 21:26
Musi być boski!
Mysiunia 19.12.2012 18:23
wspaniały :) na pewno bardzo smaczne :)
adelajda 19.12.2012 16:33
rewelacyjnie wygląda i na pewno bardzo smaczny
misia53 19.12.2012 11:54
świetnie wygląda, aż chce się jeść
Paolcia 19.12.2012 11:12
oooooo ciekawy przepis
Konczi 19.12.2012 10:22
pyszność! wygląda smakowicie!
V_kuchareczka 19.12.2012 10:12
Rewelacja
Beata61 19.12.2012 09:31
łososia nigdy nie odmówię ;)
ewka1978 19.12.2012 09:19
na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak