Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz na szpinaku z roszponką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz filety 4 sztuki
szpinak świeży 1 kg
sól do smaku
oliwa 5 łyżek
czosnek 3 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cytryna 1 sztuka
masło 2 łyżki
roszponka 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz na szpinaku z roszponką

Filety sandacza opłukać, posolić. Wstawić na 30 minut do lodówki. Szpinak opłukać, osączyć. Podsmażyć go na 3 łyżkach rozgrzanej oliwy. Doprawić przepuszczonym przez praskę czosnkiem, solą i białym pieprzem.Filety usmażyć na maśle wymieszanym z resztą oliwy. Na talerzu ułożyć po porcji szpinaku. Na nim umieścić rybę. Skropić sokiem z cytryny. Posypać liśćmi sałaty Roszponki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 19.12.2012 08:47
mmm ale mam teraz ochotę... coś wspaniałego :)
maciek7 18.12.2012 20:03
pycha
Iwka 18.12.2012 19:54
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak