Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik mojej babci

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaró 1.20 kg
jajko 10
cukier puder 40 dkg
masło roślinne 30 dkg
budyń śmietankowy 1 opakowanie
rodzynki 1 opakowanie
polewa czekoladowa 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik mojej babci

Białka ubić na sztywną pianę i dodać na końcu.
Twaróg zmielić przez maszynkę.
Tłuszcz + cukier + cukier waniliowy => zmiksować + żółtka + zmielony twaróg + budyń => zmiksować + białka i wymieszać drewniana łyżką + rodzynki i wymieszać.
piec w 180'C 25min dół / 35min góra-dół
Po upieczeniu mozna polać ciasto polewą i obsypać kolorowymi kuleczkami lub polukrować.Zależy od inwencji twórczej wykonawcy :)
ps.zdjecie dodam pózniej jak upieke przed świętami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak