Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolą i szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona 30 dag
fasola czerwona z puszki 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
jajko 4
majonez tradycyjny 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
ogórki konserwowe 8 sztuk
ser gouda 15 dag
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolą i szynką

Szynkę wędzoną kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, około 8-10minut, a następnie kroimy. Z fasoli, groszku i kukurydzy odlewamy zalewę. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Wymienione wyżej składniki łączymy ze sobą dodajemy majonez i śmietaną, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na wierzch posypujemy starty żółty ser.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 28.02.2013 22:02
na pewno ją wypróbuję!
Andysz 27.12.2012 12:34
smaczna;]
ssylwiaa 19.12.2012 16:28
zachęca do spróbowania :)
gosia56 17.12.2012 20:55
napewno pyszna.
Bogusiaz 17.12.2012 18:59
lubię takie sałatki
Noruas 17.12.2012 18:55
moje smaki, podoba mi się to :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak