Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponką i rzodkiewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 1 op
rzodkiewki 1 pęczek
cebulka czerwona 1 szt
pomidorki koktajlowe 1 op
oliwa
ocet jabłkowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponką i rzodkiewką

Roszponkę delikatnie umyć i obsuszyć na bawełnianej ściereczce lub na ręczniku papierowym. Rzodkiewki umyć przekroić na półplasterki. Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na połówki. Cebulkę obrać i poszatkować drobno, wymieszać razem z pomidorkami, rzodkiewkami i roszponką, wymieszać składniki razem. Przygotować sos w kubeczku, oliwę z oliwek, ocet jabłkowy, bazylię i przyprawy wymieszać razem, polać nim sałatkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 17.12.2012 17:51
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak