Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy pasztet bez pieczenia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 40 dag
wątróbka drobiowa 40 dag
cebula 1 duża
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek
masło 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy pasztet bez pieczenia

Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, zeszklić na patelni. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, dodać do cebuli, przyprawić i chwilę podsmażyć. Następnie dolać trochę wody i dusić. Gdy mięso będzie już uduszone, zmiksować blenderem razem z masłem na gładką masę, włożyć do foremki i chłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 06.12.2012 16:14
domowy pasztecik :)mmm
Iwka 06.12.2012 14:37
pyszny
SmakChwili 06.12.2012 14:37
ciekawy przepis, muszę wypróbować :)
adelajda 06.12.2012 14:34
ciekawy! bez pieczenia !
Habibi 06.12.2012 14:33
Często robię podobne - to moje ulubione wersje pasztetów - mało pracy, nie trzeba piec i czekać ;)
IwonaKa 06.12.2012 14:22
super przepis,nie jadłam jeszcze takiego
Goya 06.12.2012 14:21
nie robiłam takiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak