Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z wątróbką, żurawiną i serem lazur

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
wątróbki z kurczaka 20 dkg
żurawina 2 łyżki
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
ser lazur 5 dkg
pomidorki koktajlowe 1 sztuka
cytryna 1 sztuka
oregano 1 gałazka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z wątróbką, żurawiną i serem lazur

Kroki postępowania

1
Przygotowanie produktów
Krok 1 - Jabłka zapiekane z wątróbką, żurawiną i serem lazur foto
2
Jabłka myjemy, odcinamy kapelusze. Wydrążamy środek. Skrapiamy sokiem z cytryny żeby nam nie ściemniały.
Krok 2 - Jabłka zapiekane z wątróbką, żurawiną i serem lazur foto
3
Pieczemy około 20 minut temp 200 stopni. Cebule kroimy na piórka przesmażymy razem z wątróbką. Na końcu solimy, pieprzymy. Dodajemy żurawinę i ser lazur. Upieczone jabłka napełniamy farszem i wkładamy na chwile do piekarnika żeby ser się rozpuścił. Talerz dekorujemy listkami z jabłka i róża z pomidorka
Krok 3 - Jabłka zapiekane z wątróbką, żurawiną i serem lazur foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 31.03.2014 12:14
bardzo smaczne
IwonaKa 06.11.2013 00:16
tak podanej watróbki jeszcze nie jadłam,pycha
Ziabela 25.03.2013 14:28
kolorowo i pięknie
Anna152 05.03.2013 15:52
dla mnie super nowość
adam1f 27.01.2013 00:46
dobre
tessa 27.12.2012 17:40
fajny przepis
alaaa 23.12.2012 22:19
ciekawe,a lazur też bardzo lubię
tomek18 12.12.2012 17:24
pyszności i wygląd kuszący podniebienie
traktorek 11.12.2012 16:00
przepiękne
SmakolykiJoanny 09.12.2012 19:46
wątróbka i żurawina no to moje klimaty :)
caralajna 09.12.2012 07:14
bardzo oryginalne nadzienie do jabłek, koniecznie muszę wypróbować..
Isia 06.12.2012 12:05
ciekawe
Beata23 06.12.2012 09:16
musi być pyszne
Semele01 05.12.2012 22:39
Hmmm, bardzo interesujące połączenie... Chyba trzeba będzie wypróbować :)
Agnieszka/kunia 05.12.2012 22:27
Bardzo ciekawe połączenie wątróbki i jabłek-chętnie bym spróbowała:)
MalgorzataG 05.12.2012 18:25
Interesujące danie. Walory wizualne przedstawione na bardzo wysokm poziomie. Podoba mi się!
halina17 05.12.2012 15:26
Ładnie podane zapiekane jabłka.
Dorota37 05.12.2012 15:11
A ja spróbowała bym i z serem lazur i wątróbką.
mysza75 05.12.2012 14:47
Emilia nie musi być lazur, nie wiem jaki lubisz może być camembert,albo inny. Lazur dałam dlatego że ja go uwielbiam :-)
mysza75 05.12.2012 14:45
Iza robiłam kiedyś z kaszanką też są rewelacyjne jabłuszka plus korniszon do tego pokrojony.
emylka86 05.12.2012 14:42
ser tylko lazur? bo wątróbkę lubię i z chęcią bym zjadła ją tak przygotowaną, ale nie przepadam za takiego typu serami.
Iza10 05.12.2012 14:38
czy watróbke można zastąpić innym " mięsem"?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak