Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
papryka 1 sztuka
ciasto francuskie 1 opakowanie
ser gouda 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
cebulę kroimy w piórka i smażymy aż zmięknie. doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
paprykę kroimy w kostkę a ser ścieramy na tarce.
Krok 1 - tarta z ciasta francuskiego foto
2
ciasto układamy na blaszce, i dalej układamy zimną cebulę, ser, resztę cebuli. paprykę ja dodałam odrobinę szynki ale nie trzeba i resztę sera.
Krok 2 - tarta z ciasta francuskiego foto
3
zapiekamy w 180 stopniach ok godziny (mniej więcej) ;)
Krok 3 - tarta z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.01.2015 08:55
moje smaki, ponieważ uwielbiam cebulkę i serek
Dorian 05.02.2013 16:04
pycha
kaja1991 05.12.2012 12:29
ale jeśli nie przepadacie za cebulką proponuje dać jej mniej
kaja1991 05.12.2012 12:28
a jak smakuje;)
AURELKA 05.12.2012 12:06
pysznie się prezentuje
Patrycja25 05.12.2012 11:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak