Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
pomidor 2 szt
sól
pieprz
oliwa 1 łyżka
por 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do miski.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy foto
2
Dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na małą kostkę. Pora kroimy na drobno. Wszystki warzywa mieszamy ze sobą.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy foto
3
Doprawiamy solą i pieprzem. Całość posypujemy suszoną natką pietruszki, na końcu polewamy oliwą i mieszamy.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 05.02.2014 08:10
No Izabela świeża najlepsza
pestka 03.02.2014 08:59
lubię taką surówkę
IZABELA29 16.02.2013 10:57
bardzo lubię ta surówkę ale gdy jest świeża na drugi dzień już nie ma tego smaku
Danost 05.12.2012 08:09
Fajna do obiadu i do pracy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak