Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan w panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 260 gram
jajko 1 sztuka
mąka ryżowa 10 łyżek
pestki dyni 3 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan w panierce

Bakłażana kroimy w plastry o szerokości ok. 1 cm. Solimy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie osuszamy bakłażana ręcznikiem papierowym. Na talerzu mieszamy mąkę z pestkami dyni. Każdy plaster moczymy w jajku, następnie obtaczamy w mące i smażymy na rumiano (ok. 1-2 minuty na każdą stronę). Idealnie nadaje się jako dodatek do mięs lub przekąska na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 22.02.2014 08:53
Prosto i smacznie.
cooleczka 08.08.2013 10:47
ale łądnie sfotografowany
pestka 06.02.2013 10:32
oryginalne
annagebalska 05.01.2013 08:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak