Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z serem pleśniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 45 dag.
bułka czerstwa 1 szt.
mleko do namoczenia bułki
czosnek 2 ząbki
ser pleśniowy 25 dag.
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z serem pleśniowym

Kroki postępowania

1
Bułkę czerstwą namoczyć w mleku.Mięso mielone dokładnie wyrobić na jednolitą masę z jajkiem i odciśniętą bułką tartą.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - mielone z serem pleśniowym foto
2
Czosnek obrać.Przepuścić przez praskę.Dodać do masy mielonej.Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - mielone z serem pleśniowym foto
3
Ser pokroić w małą kostkę.Z mięsa formować kotleciki.Lekko spłaszczyć.Na środek włożyć ser.Skleić dokładnie.Uformować kotleciki.Opanierować w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Krok 3 - mielone z serem pleśniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.01.2013 12:53
Świetny pomysł na pyszne mielone
Ewelina38 22.01.2013 08:45
świetny pomysł na nową odsłonę mielonych, tak jeszcze nie jadłam ale już czuję, że jest pysznie... :)
dianix 04.01.2013 21:17
super pomysł
tessinka 12.12.2012 11:16
jeszcze takich nie jadłam,muszę spróbować
Konczi 12.12.2012 11:02
nie powiem że mi smaczka nie narobiono - pycha
KasiaK90 12.12.2012 10:37
pychotka
adelajda 12.12.2012 09:58
wow ! lubię ser pleśniowy i mielone !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak