Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA Z RODZYNKAMI W RUMIE

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 30 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 20 dag
cukier 20 dag
jajko 6 sztuk
śmietana kwaśna 15 dag
olejek waniliowy 1 łyżeczka
rodzynki 10 dag
rum 10 ml
migdały bez skórki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA Z RODZYNKAMI W RUMIE

Składniki ciasta powinny mieć temp.pokojową.Rodzynki namoczyć w rumie i zostawić na noc.Migdały drobno posiekać.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć mikserem na puch.Dodać cukier i po jednym jajku.Dodawać mąkę, na przemian ze śmietaną.Dodać olejek,odsączone rodzynki,migdały i wymieszać.Ciasto piec 25 minut w 160 stopniach i 30 minut w 170 stopniach.
Przestudzić i polać lukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.11.2013 00:24
wygląda bardzo smacznie
Jastinka 21.03.2013 13:03
wspaniała babka
kusza23 15.03.2013 10:59
Super rewelacja
Goya 17.02.2013 15:39
super
Renata22 25.12.2012 21:36
wygląda puszyście i pysznie;)
kasienka23 12.12.2012 17:07
super!
Katarzyna59 12.12.2012 12:27
pyszna
EWI 12.12.2012 09:11
mniam
monisia1977 12.12.2012 08:11
dobre
Aleksandraa 11.12.2012 21:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak