Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z ziemniakami i jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wody 1 litr
Barszcz biały 1-2 torebki
ziemniaki 500 g
boczku 50 g
czosnek 1-2 ząbki
cebula 1
kiełbasa śląska 1-2
sól dosmaku
pieprz dosmaku
smietane 1/2 szkl
jajko 1
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z ziemniakami i jajkiem

Boczek ugotować w wodzie z dodatkiem ziela i liścia,czosnku.
Po ugotowaniu dodać rozrobiony barszcz, ze śmietaną wymieszać jajko
i wlać wszystko do rosołu.Zagotować.Ziemniaki ugotować osobno,jajka ugotować na twardo,cebulkę przysmażyć z kiełbasą dać na talerz i podać z żurkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 13.12.2012 14:55
pycha!
Botwinka 12.12.2012 16:01
lubię
gusia1000 12.12.2012 12:19
Dobra zupa. Głos oddany.
miroslawa 12.12.2012 05:18
pyszny, zjadło by się
Lemon 11.12.2012 19:25
pycha
artur7 11.12.2012 19:20
dobre
Noruas 11.12.2012 19:07
robię podony bardzo :)
jolanta19 11.12.2012 18:56
mniam
sylwiusia055 11.12.2012 18:55
fajny i dobry
Kuchareczka2 11.12.2012 18:52
nie ma nic lepszego jak dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak