Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowe z orzechami
Kroki postępowania
Polewa 2: czekoladę rozpuścić na parze dodając śmietanę. Polać druga połowę ciasta. Posypać orzechami laskowymi i wiórkami kokosowymi.
mąka tortowa | 600 g |
masło | 200 g |
cukier puder | 180 g |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczka |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
miód | 4 łyżka |
mleko | 4 łyżka |
mleko-krem | 500 ml |
masło-krem | 100 g |
masło- pol 1 | 60 g |
miód- pol1 | 2 łyżka |
śmietana %-pol2 | 2 łyżka |
budyń waniliowy | 1 szt |
czekolada mleczna | 1/2 szt. |
orzechy laskowe | 100 g |
orzechy włoskie | 200 g |
cukier kryształ | 60 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: