Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki z ciasta francuskiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 25 dag.
masło do posmarowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania blachy
masło do posmarowania blachy.

Przepis i sposób przygotowania na: faworki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie rozmrozić.Wyciąć paski -dł. ok.14 cm.,szer.ok.5 cm.Na środku wzdłuż przeciąć cisto.Jeden koniec ciasta przełożyć przez rozcięcie.Posmarować ciasto masłem.Piec w nagrzanym piekarniku przez około 15 min. w temp.200 stopnii.Można posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 30.06.2013 13:11
fajny pomysl
karolina1869 17.12.2012 10:59
w takim wydaniu nie jadłam
ziutula
ziutula 10.12.2012 13:29
dobre
AURELKA 10.12.2012 12:13
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak