Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto jabłkowo-jeżynowe z kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl.
jajko 2 szt.
cukier 3/4 szkl.
cukier waniliowy 1 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 4-5 szt.
jeżyny 1 szkl.
kefir 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto jabłkowo-jeżynowe z kruszonką

ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym dodać kefir lub maślankę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wymieszać całość na jednolitą masę i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia odrobinę ciasta zostawić do kruszonki a wylane na blasze wyrównać i odstawić,jabłka umyć obrać i pokroić na cząstki bezpośrednio na wyłożone ciasto na jabłka posypać umyte i osuszone jeżyny po wierzchu posypać kruszonką.Kruszonkę przygotowałam z odrobiny pozostałego ciasta dodałam odrobinę mąki oraz cukru i zrobiłam grudki a następnie posypałam po wierzchu ciasta,wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.i piec ok.30min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.06.2014 07:30
chętnie spróbuję
Ada-Gaba 16.11.2013 07:26
przepyszne ciacho
Grazyna0211 07.09.2013 12:21
pyszne ciasto z chęcią bym takie zjadła
IKrakowianka 31.07.2013 23:52
świetne ciasto
gosia56 17.12.2012 09:54
napewno pyszne.
MAR3STA 10.12.2012 17:07
super ciasto
caralajna 10.12.2012 16:53
bardzo apetyczne i ciekawe :)
Botwinka 10.12.2012 10:23
smaczne
Joanna46 10.12.2012 10:02
Przypominają się wakacje.
pajbek 10.12.2012 08:49
Super :-)
Paolcia 10.12.2012 08:44
mniami :)
monisia1977 10.12.2012 08:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak