Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne paluszki z mięsa mielonego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 450 g
ogórki kiszone 3 szt
cebula biała 1 szt
papryka czerwona 1 szt
czosnek 3 ząbki
sól
bułka tarta pikantna 4 łyżki
jajko 1 szt
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne paluszki z mięsa mielonego

Ogórki pokroić w drobną kostkę. Cebulę i paprykę oczyścić i również pokroić w drobną kostkę. Warzywa dodać do masy mięsnej. Przecisnąć przez praskę czosnek. Dodać do mielonego sól, pieprz, chili. Dodać jajko i bułkę tartą, wyrobić jednolitą masę. Smażyć na rozgrzanym oleju po wcześniejszym obtoczeniu w mące. Paluszki smażyć na złoty kolor, podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 09.12.2012 14:26
Wyglądają bardzo zachęcająco :) uwielbiam pikantne dania!
Laila2786 09.12.2012 11:49
są bardzo apetyczne
gottrina 09.12.2012 11:44
znakomite paluszki
Pietruszka 09.12.2012 11:22
dobre i fajnie wyglądają
Agnieszka91 09.12.2012 11:09
ekstra
gosia56 09.12.2012 10:53
napewno pyszne .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak