Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone faszerowane kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
kiełbasa pikantna 30 dag
jajko 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
bułka 1 namoczona w wodzie
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone faszerowane kiełbasą

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wyrabiamy z wszystkimi dodatkami tj. jajkami, bułką namoczoną w wodzie i odciśniętą, przyprawą uniwersalną Kucharek, pieprzem i mieloną papryką. Jeśli masa jest zbyt rzadka możemy dodać bułki tartej. Kiełbasę /dowolną ale najlepiej jak jest jakaś pikantna np. paprykowa lub czosnkowa/ kroimy na kawałki. Na porcje dobrze wyrobionego mięsa mielonego kładziemy kawałek kiełbasy i formujemy zraziki.
Krok 1 - Mielone faszerowane kiełbasą foto
2
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim mielone na złoty kolor z wszystkich stron.
Krok 2 - Mielone faszerowane kiełbasą foto
3
Mielone możemy podawać na ciepło lub na zimno - jako obkład do kanapek.
Krok 3 - Mielone faszerowane kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.04.2013 00:16
takie inne i warto wypróbować
Simeo 09.12.2012 09:33
fajnie wyglądają
monisia1977 09.12.2012 08:03
dobre
adelajda 09.12.2012 07:32
faszeruje też mielone ale kiełbasą jeszcze nie robiłam
KasiaK90 09.12.2012 07:07
fajny pomysł
Konczi 09.12.2012 06:16
takich jeszcze nie robiłam ale na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak