Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka na warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 2 fitety białej
cebula 1 małą
marchew 2 średnie
por (biała część) 1 mały
kukurydza w puszce 2 łyżki
pieczarki 5 sztuk
oliwa 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
pietruszka suszona
cytryny 0,5 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka na warzywach

Łyżkę oliwy rozgrzać na patelni.
Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na grubych oczkach, pora pokroić w krążki i wrzucić na patelnię. Podsmażać około 4 min. Następnie dodać pokrojone w kostkę pieczarki i kukurydzę. Posypać kucharkiem i suszoną pietruszką. Przykryć pokrywką i dusić na średnim ogniu około 7 min.
Na drugiej patelni rozgrzać oliwę i położyć filety z ryby. Wycisnąć na nie trochę cytryny, posypać solą morską i pieprzem świerzomielonym. Smażyć z jednej strony około 1,5 min, następnie z drugiej również przez 1,5 min (zależy od grubości fileta, jak grubszy to smażymy troszkę dłużej, jak cieniutki to troszkę krócej).
Na talerz wyłożyć warzywka i położyć na rybkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 08.12.2012 16:26
Bardzo apetycznie podane.
ewka1978 08.12.2012 10:39
pycha
pierniczkowo 08.12.2012 10:16
bardzo lubię takie dania:)
Ola1984 08.12.2012 10:05
Bardzo lubię tak podaną rybę.
Monika111 08.12.2012 09:01
Smakowite! :)
Sylwia26 08.12.2012 08:55
ślinka leci
adelajda 08.12.2012 08:40
Jak dla mnie super, lubię warzywa i rybę !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak