Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w sosie grzybowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
grzyby leśne 1 kg
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
cebula 1 szt
śmietana 1/3 szklanki
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: schab w sosie grzybowym

Kroki postępowania

1
Tłuszcz roztopić i dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przesmażyć. Następnie dodać grzyby (ja użyłam zamrożonych), udusić do miękkości.
Krok 1 - schab w sosie grzybowym foto
2
Pod koniec dodajemy pokrojony w plasterki serek topiony i zahartowaną śmietanę, gotujemy do zgęstnienia bardzo często mieszając. Doprawić do smaku.
Krok 2 - schab w sosie grzybowym foto
3
Schab ugotować na miękko z kostkami rosołowymi,wyjąć ostudzić.
Krok 3 - schab w sosie grzybowym foto
4
zimne mięso pokroić w plastry i polać ciepłym sosem grzybowym.
Krok 4 - schab w sosie grzybowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.12.2013 08:59
bardzo lubię
misia53 11.12.2012 11:49
och, to sa pyszności ....i te grzybki....
teresa18 07.12.2012 20:31
świetne mięsko z aromatycznym sosem
halina17 07.12.2012 17:53
Smaczny schab.
ewka1978 07.12.2012 16:07
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak