Przepis i sposób przygotowania na: Camembert w migdałach
2. Pokrój bagietkę wzdłuż i następnie na ćwiartki. Przekrój na takie kawałki, aby zmieściły się na talerzu, na którym będziesz serwować danie.
3. Jeżeli masz dwustronny elektryczny grill to wspaniale, jeśli nie masz to użyj patelni, najlepiej grillowej i opiecz bagietkę z dwóch stron.
4. Następnie rozpuść masło i dodaj zioła oraz drobno posiekany czosnek, zamieszaj wszystko.
5. Tak przygotowanym masłem czosnkowym polej bagietkę i odłóż na bok.
6. W małej miseczce rozbełtaj jajko (możesz dodać szczyptę pieprzu) i dokładnie obtocz w nim ser.
7. Następnie dokładnie pokryj camembert płatkami migdałów.
8. Połóż ser na grillu i przykryj. Smaż, aż ser będzie miękki, jednak nie zbyt długo, aby nie wypłynął na wierzch.
Jeżeli przegapisz moment kiedy ser wypłynie, nic straconego. Przyklej w miejscu ujścia sera płatek migdału.
Jeżeli używasz patelni to smaż z dwóch stron.
9. Żurawinę przełóż do małych kokilek albo rozłóż ją na dwóch talerzach.
10. Połóż sałaty, grzanki oraz pięknie zarumieniony ser w migdałach.
Smacznego!