Przepis i sposób przygotowania na: Rurki drożdżowe z kremem budyniowym
Krem:
Margarynę utrzeć z sokiem z cytryny. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, Zimny utrzeć z masłem. Ostudzone rurki nabijać kremem. Włożyć do lodówki.
Ciasto: | |
mleko | 0.5 szklanki |
drożdże | 4 dkg |
mąka | 2.5 szklanki |
sól | szczypta |
cukier | 0.5 szklanki |
masło | 2 łyżki |
jajko | szt |
Krem: | |
budyń waniliowy | opakowanie |
margaryna palma | 0.5 kostki |
sok z cytryny | łyżka |
DODATKOWO: | |
olej | |
jajko | szt |
cukier | 1/3 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: