Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z brzoskwiniami migdałami i rodzynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
rodzynki 2 łyzki
płatki migdałowe 2 łyzki
cukier 2 łyżki
żurawina
brzoskwinie w puszce 4 połówki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z brzoskwiniami migdałami i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy na płasko i tniemy na kwadraty ok 8 cm. Brzoskwinie odcedzamy z zalewy i kroimy na małe cienkie plasterki.
Krok 1 - Ciastka francuskie z brzoskwiniami migdałami i rodzynkami foto
2
Na połowie kawałka ciasta nakłądamy brzoskwinie. Płatki migdałowe mieszamy z rodzynkami, żurawiną. Łyżeczkę mieszanki bakali nakładamy na brzoskwinie. Drugą częśc kwadratów z ciasta nacinamy ukośnie i przykrywamy nią brzoskwinie.
Krok 2 - Ciastka francuskie z brzoskwiniami migdałami i rodzynkami foto
3
Całość zlepiamy, najlepiej pomagamy sobie za pomocą widelca. Ciasteczka wkładamy do piekarnika na blszke wyłożoną papierem do pieczenia. Z wierzchu posypujemy delikatnie curem. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Ciastka francuskie z brzoskwiniami migdałami i rodzynkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.12.2012 09:46
pyszne
GOSIA18 28.11.2012 11:02
super ciasteczka
Magula 28.11.2012 08:40
ja uwielbiam ciasto francuskie na wiele sposobów
ewelinapac 27.11.2012 22:07
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak