Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczupak faszerowany jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 szt.
jabłka 3 szt.
masło
sól
pieprz
cytryna 0,5 szt.
oliwier

Przepis i sposób przygotowania na: szczupak faszerowany jabłkami

Kroki postępowania

1
jabłka obieramy, trzemy na grubym tarle. wyciskamy sok z pół cytryny i mieszamy z jabłkiem. szczupaka płuczemy solimy i pieprzymy od zewnątrz oraz od wewnątrz i faszerujemy jabłkami dodajemy do środka masło.
Krok 1 - szczupak faszerowany jabłkami foto
2
Aby farsz nie wypłynął przebijamy koniec szczupaka wykałaczkami.Na wierzch układamy resztę jabłek, które nie zmiesciły się do środka.
Krok 2 - szczupak faszerowany jabłkami foto
3
szczupaka dajemy na folię i polewamy oliwierem. wsadzamy do piekarnika na 40 min w temperaturze 180 stopni Celsiusza . Smacznego!
Krok 3 - szczupak faszerowany jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 29.01.2013 12:13
bardzo smaczna rybka :) zabieram się za jej zrobienie już od jakiegoś czasu i zabrać się nie mogę :p
RenataZ-et 03.01.2013 20:51
bardzo fajny pomysł
rjustysia 24.12.2012 10:12
Zaskakujące trochę to połączenie jabłek z rybą, dlatego koniecznie trzeba spróbować ;)
annagebalska 21.12.2012 10:30
mniam
Ela15 14.12.2012 17:03
przepyszna rybka
babi17 12.12.2012 10:13
pyszna rybka
Angelika10 11.12.2012 01:18
świetny
marianp20 05.12.2012 21:51
super przepis
Dorota37 02.12.2012 17:13
zapowiada się apetycznie
Wafelek2601 02.12.2012 09:33
Pyszna rybka
motylwe 28.11.2012 20:10
świetnie przyrządzona
mela25 28.11.2012 11:31
bardzo smaczna rybka
AURELKA 27.11.2012 17:58
uwielbiam szczupaka, ale faszerowanego nie jadłam jeszcze
Dorota59 27.11.2012 17:30
wyborna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak